Standby

Standby


03.46 uur

Geluid. Irritant geluid. Irritant-storend geluid. Irritant-storend-wakkermakend geluid. Bekend geluid. Shit, mijn mobiel. Waar ligt dat ding? Naast mijn bed, natuurlijk. Waarom heb ik geen nachtkastje?

‘Ja, hallo. Met Bu…’

Te laat. Hoe laat is het eigenlijk? Ik kijk op het toestel: 03.46 uur. Kwart voor vier ’s nachts? Wie belt er nu GVD midden in de…

Mijn mobiel gaat weer over. ‘Hallo, met Buddy.’

Doorgaan met beginnen

Doorgaan met beginnen


Vrije dag. Niks gepland. Zee van tijd. Laptop aan. Openoffice downloaden. Ik kan gaan schrijven.

Even een kop thee maken.

Oké een verhaal schrijven. Maar wat wil ik schrijven? En waarom ook alweer? O ja, omdat het leuk is. Of nee, omdat ik dit altijd al wilde doen. Juist ja.

Beginnen

Beginnen


Waarom begon ik een paar jaar geleden (in augustus 2008 om precies te zijn) met schrijven?
Je kent het wel. Dingen die je zou willen doen, maar waar je nooit aan toe komt. En dan bedoel ik niet de afwas doen, of stofzuigen. Nee, ik bedoel iets wat je echtecht zou willen doen. Bijvoorbeeld, de Mount Everest beklimmen (of de Mont Blanc, of voor mijn part de Vaalserberg). Of naar Lapland gaan en je op een slee laten voorttrekken door twaalf Husky’s. Of willen ontdekken of je echtecht kunt toneelspelen.

Is het waar?

Is het waar?


Zomaar een gesprek op zomaar een feestje:

‘En jij? Wat voor werk doe jij eigenlijk?’

‘Ik ben piloot.’

Korte stilte.

‘Wat!? Piloot? Echt?’

‘Hm-mm.’

‘Wauw, te gek zeg. Maar dat zou je niet zeggen. Ik bedoel, dat zie je helemaal niet aan jou. En waar vlieg je dan naar toe? En vlieg je ook interconta… contentinaa… vlieg je ook naar Amerika, en zo? En vertel eens (vraag gesteld door mannen): hoe zit dat nou met die stewardessen? Is het echt waar? Jawel, toch? Ja? Ja? En (vraag gesteld door vrouwen): heb je dan ook zo’n uniform aan? En een pet op?’

Tips & Trucs voor het schrijven van korte verhalen

Tips & Trucs voor het schrijven van korte verhalen


Natuurlijk bestaan er geen echte 'regels' voor het schrijven van korte verhalen, het is jouw verhaal en je mag doen wat je wil. Toch kan ik je wat tips geven, je moet zelf maar kijken of je er iets aan hebt.