RAPTORS

Buddy Tegenbosch


Raptors

26 januari. Overnachting in Toronto. In het Air-Canada-Centre speelden de Raptors tegen de Cavaliers. Basketbal. NBA. Uitslag: 98-99 door een driepunter van de bezoekers in de laatste seconde. Ik bleek midden tussen de harde kern te zijn beland.

Voordat ik dit blog begin, moet ik eerst een aantal begrippen verklaren, anders is het niet te volgen, ben ik bang. Daar gaan we.
Juichmeisjes: Tieners die van vak naar vak trekken. Ze proberen iedereen ‘Let’s go Raptors, let’s go!’ te laten scanderen. Alleen het desbetreffende vak doet mee. De grootste enthousiasteling krijgt een cadeautje.
Werpjongens: Tieners die om de minuut het veld op rennen om dingen het publiek in te gooien. Ik denk sokken of een T-shirt; ik zat nogal hoog (lees: goedkoop).
Klapstaven: twee opblaasbare staven die je keihard tegen elkaar slaat tijdens een vrije worp van de tegenstander (om hem helemaal gek te maken), en tijdens elk willekeurig ander moment (om mij helemaal gek te maken).
M&M-dance-camera: Een zwevende camera die de arena rondgaat. Het publiek doet een dansje dat te zien is op de helft van het grote scherm. Op de andere helft dansen M&M’s.
60 seconds of madness: Een minuut waarin we schreeuwen, juichen, springen, joelen, en onze staafjes tegen elkaar slaan zoals we ze deze avond nog niet tegen elkaar geslagen hebben. Op het grote scherm wordt afgeteld van 60 naar 0. Bij 0 gebeurt er niets. Nou ja, het spel gaat verder.
Philips-savingbulb-balletje-balletje: Een spel waarbij op het grote scherm drie lampen in hoog tempo van plaats verwisselen. Als de kandidaat goed raadt waar de spaarlamp is gebleven, mag hij er een mee naar huis nemen.
The Raptor: De mascotte van vanavond. Lijkt op een rood draakje (vanaf de tweede ring) en is vooral druk met twee borden. Op de ene staat: ‘Make some noise!’ En op de andere: ‘Big time noise!’
The brassband: Een fanfare die niet alleen het Amerikaanse en Canadese volkslied speelt, maar tijdens de rest van hun repertoire toneelstukjes opvoert.
Inloopkwart 1: Basketbal wordt gespeeld in vier kwarten van 12 minuten. Tijdens het eerste kwart komt het gros van het publiek binnen.
Inloopkwart 2: Tijdens het tweede kwart komt de rest van het publiek binnen. Tijdens de overige kwarten gaan ze naar het toilet en halen ze bier en hotdogs. Ze vinden het niet gezellig om tegelijk te gaan. Tijdens het derde kwart heb ik het bijgehouden; ik moest achttien keer opstaan om mensen voorbij te laten. Ik zat op de hoek.
Canadien-Forces-Musical-Chairs: Een stoelendans met opblaasfauteuils uitgevoerd in de middencirkel door Canadese soldaten in uniform.
Basketbal: Het spel dat tussen de onderbrekingen door gespeeld wordt. Tijdens de aanval van de Raptors klinkt een vette Hip-hop-beat. Tijdens de verdediging de leus : ‘Defence!’ En tijdens beide 2x20.000 klapstaven.

Goed, we kunnen beginnen…


GEPLAATST: 2013-01-27 | RUBRIEK: BLOG