NYC WITH MOM

Buddy Tegenbosch


NYC with mom

Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik aan de hand van mijn moeder voor het eerst naar de kleuterschool werd gebracht. Opgewonden, een tikkeltje angstig, en toch veilig.
Een paar dagen geleden nam ik mijn moeder mee naar New York. Ik had het gevoel dat zij zich net zo voelde als ik al die jaren geleden.

En ja, ik vond het zelf ook spannend, was een tikkeltje angstig, maar wist ook dat het goed ging komen. Toch?

Toen ik vier was, was mijn moeder jonger dan dat ik nu ben (volgt u me nog?). Ze heeft me op weg naar school toen vast niet alles verteld. Niet dat kinderen soms gepest worden, niet dat er ook verschrikkelijke leraren tussen zitten, niet dat de tijd van lekker aanklooien voorbij is, niet dat het vanaf nu huiswerk, proefwerk, presteren is, niet dat… naja, u begrijpt me wel.
Op weg naar het vliegveld vertelde ik op mijn beurt ook niet alles aan mijn moeder. Niet dat vliegtuigen soms overboekt zijn, niet dat vliegvelden wel eens insneeuwen in de winter, niet dat Amerikaans douanepersoneel verwacht dat heel de wereld Engels praat, niet dat… naja, u begrijpt me wel.

Wat bleek? Niks overboekt. Niks sneeuw, niks onaardige douane. De man achter de receptie in het hotel begreep mijn vragende blik sneller dan mijn beste vrienden; ‘Separate beds,’ zei hij met een geruststellend knikje.

En mijn moeder? Niet kapot te krijgen. De eerste nacht lagen we om 06.30 uur (Nederlandse tijd) in bed. Om de volgende dag om half negen (New York time) alweer de stad in te trekken. Rekenen laat ik aan u over.
We liepen, namen de subway, liepen verder, hopten on, hopten off, en sloten de lange dag af met een wandeling over de Brooklyn Brigde.

Mijn moeder heeft me vast na die eerste schooldag gevraagd hoe het was geweest, en wat ik het leukste had gevonden.

Toen ik die laatste vraag op de terugweg in de auto aan mijn moeder stelde, moest ze lang nadenken.

‘Alles,’ zei ze uiteindelijk. ‘Ik vond alles aan deze reis leuk.’
Dat vond ik nou ook. 


GEPLAATST: 2012-12-20 | RUBRIEK: BLOG